Посещение на завода на Trumpf в САЩ

Посещение на Trumpf от АБ Терм 3
По инициатива на Трумпф, дългогодишни и сериозни партньори от Европа, сред които и АБ Терм бяха поканени на делово бизнес посещение в САЩ за периода 23-28.06.2019. От АБ Терм, двадесет годишен партньор на Трумпф, присъства Христо Абаджиев – собственик. Запознахме се с „фабриката на бъдещето“ (smarТ factory) в Чикаго. Бе посетен и завода за лазерни източници, където беше проведена и демонстрация.

Това посещение провокира и посоката на развитие на АБ Терм и закупуването на последно поколение Trubend center 7030 и файбър лазер Trulaser 3030. Така АБ Терм може да се похвали с един от най-комплексните машинни паркове на Трумпф в България.
Двете основни места, които групата от Европа посети бяха TRUMPF Photonics, Inc. и TRUMPF Farmington.

TRUMPF Photonics, Inc.

Посещение на Trumpf от АБ Терм 2
TRUMPF Photonics, Inc. е създадена 2002 г. Компанията е специализирана в разработването и производството на високотехнологични компоненти за лазерите TRUMPF. Първоначално, компанията е създадна като Princeton Lightwave Inc. (PLI), а след това е закупен от TRUMPF Group през 2002 г. с цел да разшири производството на полупроводници и ел. подложки.

TRUMPF Photonics, Inc. доставя диодите на помпата за лазерите TruDisk и TruMicro, оптичното покритие и компонентите за CO2, и твърдотелни лазери и системи за подаване на лъчи.

TRUMPF Photonics, Inc. е най-големият производител на полупроводникови лазери на решетъчна базата в световен мащаб. Понастоящем TRUMPF Photonics, Inc. разширява продуктовото си портфолио с линията модули с единичен излъчвател за използване във високомощни фиброви лазери TRUMPF.

TRUMPF Farmington

TRUMPF Inc. – централата в Северна Америка за групата TRUMPF е основана през 1969 г. във Фармингтън, Кънектикът и оттогава е отворила още заводи в Калифорния, Илинойс, Мичиган, Ню Джърси, Мексико и Канада.

С около 800 служители, TRUMPF Inc. е едно от най-големите дъщерни дружества в групата TRUMPF и е един от най-големите производители на машини за производство в Съединените щати.

Кампусът във Фармингтън разполага с модерен шоурум за провеждане на демонстрации на машини за клиенти и обучителен център от 12 200 квадратни метра, като включва 13 машини TRUMPF и 14 класни стаи.
Посещение на Trumpf от АБ Терм

Снимки от визитата

Посещение на завода на Trumpf в САЩ